Hoe werkt solar tuinverlichting?

Artikel 12 van 12

Hoe werkt een solar tuinlamp?

Wij gaan u de werking van een solar tuinlamp zo eenvoudig mogelijk uitleggen. Solar tuinverlichting heeft de beschikking over een bijgevoegd zonne-paneel. Dit kan op de solarlamp zelf zitten, of via een snoer verbonden met de lampjes. Dit zonne-paneel moet op een zonnige plek bij u buiten geplaatst worden, zodat deze zoveel mogelijk zonnelicht krijgt overdag. Zodra de zon schijnt op dit paneel van de tuinlamp wordt de inwendige batterij/accu die in het zonne-paneel zit opgeladen. Hoe meer zon overdag, hoe meer de batterij/accu wordt opgeladen. Dit gaat allemaal automatisch bij solar tuinverlichting!

Solar lampen hebben een schemer sensor

Zodra het donker begint te worden, zult u zien dat de lamp automatisch gaat schijnen. Dit gebeurt door middel van de dag/nacht sensor. Of ook wel schemersensor genoemd. Deze wordt geactiveerd zodra het donker genoeg is en geeft een seintje naar de lamp zodat deze gaat schijnen. Ook dit gaat weer automatisch. Zoals u ziet werkt solar tuinverlichting eigenlijk heel simpel! Afhankelijk van de hoeveelheid zon overdag zal de solar lamp licht geven in het donker. Bij een volledig opgeladen lamp kan dit 6 tot wel 12 uur zijn! 

Hoe installeer ik solar tuinverlichting?

Nadat u uw solar buitenlamp of tuinbeeld met verlichting heeft ontvangen is het fijn om te weten hoe u deze het makkelijkst kunt installeren. Wij zullen u hier een duidelijk overzicht van de eenvoudige installatie van uw solar tuinverlichting geven. Er zit op uw solarlamp een ON/OFF knop. Deze zit op de lamp zelf of op het solar paneel. Druk/schuif deze knop op ON. Daarmee zet u de dag/nacht sensor aan, zodat de lamp automatisch licht gaat geven 's avonds.

Testen van de solar lamp

U kunt de lamp nu ook al zelf even testen als u wilt. Houdt uw hand dicht op het zonne-paneel of ga naar een donkere ruimte, zodat de dag/nacht sensor denkt dat het donker is. De solarlamp zal dan gaan schijnen! Als uw solar lamp knippert in de avond betekent dat dat deze niet donker genoeg staat of nog niet genoeg opgeladen is.

Plaats het zonne-paneel op een zonnige plek

Plaats/hang nu uw solar lamp of zonne-paneel (als deze niet op de lamp zelf zit) op een zonnige plek in uw tuin of op uw terras! Hoe meer zon overdag, hoe langer de lamp zal schijnen 's avonds dus een zonnige plek is belangrijk! Laat de ON/OFF knop gewoon op ON staan de hele tijd. De lamp zal nu overdag automatisch opgeladen worden met zonne-energie en als het donker begint te worden automatisch gaan schijnen. Hier hoeft u zelf niks meer aan te doen, heel makkelijk! Kijk voor nog meer tips ook eens onze handige instructie video's!

© 2020 - 2024 Enjoythesun | sitemap | rss