Hoeveel zon heeft een solar lamp nodig?

Artikel 3 van 12

Hoeveel zon heeft een solar lamp nodig?

De hoeveelheid zon overdag is erg belangrijk voor de felheid en duur van solar lampen in de avond. Een solar lamp en/of het zonne-paneel van de lamp moet buiten op een zo zonnig mogelijke plek geplaatst worden. Daardoor kan de inwendige batterij in de lamp maximaal opladen als de zon schijnt overdag. Een paar uur zon overdag zal een solar lamp nodig hebben en al veel kracht geven in de avond. Hou er wel rekening mee dat dit per solar lamp verschillend is. Er zijn solar lampen met kleinere en grotere zonne-panelen en sterke en minder sterke ingebouwde accu's/batterijen. Zeker in Nederland kunnen we periodes hebben met minder zon, zorg er dan in ieder geval voor dat als er zon is deze het zonne-paneel op de solar lamp kan bereiken.

Werkt een solar lamp bij bewolking?

Ook tijdens een bewolkte dag zal er door het daglicht (iets) energie opgeladen worden bij solar lampen. De solar lampen zullen ook na een bewolkte dag in de avond aan gaan. Dit is wel echt een stuk korter dan na een zonnige dag. Een solar lamp heeft direct zonlicht nodig om optimaal kunnen functioneren namelijk. Lees daar meer over verderop in deze blog. Goed om te weten is dus dat tijdens bewolkte periodes de meeste solar lampen zullen wel aanspringen maar een stuk korter branden dan na volledig opgeladen na een zonnige zomerdag. Uiteraard is solar tuinverlichting wel in ontwikkeling en zijn er nu ook solar lampen op de markt die hier rekening mee houden. We zullen ze hier voor u op een rijtje zetten:

  • Intelligente 365 solar tuinverlichting, wij hebben deze geplaatst bij onze professionele solar tuinverlichting, is de nieuwste generatie solar tuinverlichting die zijn lichtsterkte aanpast aan het aantal zonuren overdag. Deze solar lampen branden lang in de avond het hele jaar rond en zullen hun felheid aanpassen aan de hoeveelheid zonne-energie overdag.
  • Solar lichtsnoeren hebben een zonne-paneel wat verbonden zit aan de lampjes aan het snoer. Omdat dit flexibel te plaatsen is kun je het zonne-paneel eenvoudig op de meest zonnige plek bij u buiten plaatsen. Je kan zelfs de lampjes (half) binnen ophangen, zo lang het zonne-paneel maar buiten staat om de zon op te vangen. Solar lichtsnoeren zorgen ervoor dat u altijd het zonne-paneel eenvoudig op een zo zonnig mogelijke plek kunt plaatsen.
  • Solar tuinverlichting gecombineerd met een USB oplaadfunctie zorgt voor een combinatie van 2 oplaadmogelijkheden. U zult dit terug vinden bij veel van onze mooie, kwalitatieve usb oplaadbare tuinverlichting. Verschillende soorten buitenverlichting met een dubbele oplaadfunctie, dus geschikt voor alle seizoenen. Van lichtsnoeren tot tuinspots en van tuinprikkers tot wandlampen, bekijk ze allemaal en zie hier uw geschikte buitenlamp voor uw tuin, terras of balkon.

Heeft een solar lamp direct zonlicht nodig?

Als je optimaal gebruik wilt maken van je solar lampen plaats je deze buiten op een plek waar deze direct zonlicht krijgt. Direct zonlicht is nodig voor een solar lamp om optimaal te kunnen opladen overdag. Hoe meer direct zonlicht overdag, hoe langer de lampen zullen branden in de avond. Solar lampen zullen bij enkel daglicht ook (iets) opladen, maar om alles uit uw solar lampen te halen raden wij zeker aan deze in direct zonlicht te plaatsen op een zo zonnig mogelijke plek buiten!

Hoelang branden solar lampen per seizoen?

Een veelgestelde vraag maar zoals u al hiervoor heeft gelezen is dit wel per solar lamp verschillend. Als je voor een standaard solar lamp gaat zonder USB functie en/of intelligente 365 functie kunnen wij een gemiddelde brandduur aangeven per seizoen. Let wel op, dit is dus een algemene gemiddelde brandduur op een dag met maximale, zonnige omstandigheden. Dit gebruiken wij om een algemene indicatie te kunnen geven. In de winter zullen de solar lampen 2-4 uur branden, in de herfst 3-5 uur, in de lente 4-6 uur en in het zomerseizoen 6-8 uur. We hebben dit ook samenvattend beschreven staan in onze algemene handleiding voor solar tuinverlichting. Bekijk deze hier: Bekijk hier onze algemene Nederlandse handleiding

© 2020 - 2024 Enjoythesun | sitemap | rss